Bästa sätt att resa till Nepal

Vill du resa till Nepal från Sverige, finns det många flygbolag som numera har resor dit, både paketresor för dig som vill ha allt planerat och följa med på de utflykter som anordnas, eller så kan du flyga själv till Tribhuvan, som är den internationella flygplasten i Nepals huvudstad Katmandu. Du kan ta in på hotell och se dig omkring på egen hand. Det finns flera möjligheter och du bestämmer givetvis själv vad som passar dig bäst. Vissa av alla de mängder av hotell som finns i Nepal bjuder på gratis transport från flygplatsen till hotellet. Du kan även ta en taxi om du föredrar det, då bör du diskutera priset innan du åker iväg.
Du kan även själv ta dig till Heathrows flygplats i närheten av London, England, för därifrån går flera billiga flygresor till Nepal. Flygresorna härifrån anländer också till Tribhuvan.

Olika sätt att ta sig fram i Nepal

Vill du se dig omkring i Nepal finns det flera olika sätt att göra det på. Vill du göra längre resor kan du resa med de inrikesflyg som finns att tillgå. Föredrar du kortare resor till närliggande byar eller städer är lokalbussar ett bra alternativ. Bussturerna är billiga, men du får ha tålamod för chauffören väntar tills busen är full innan han kör. Även många företag har minibussar som kör långa resor städer emellan. Vill du resa bekvämt finns turistbussar, som då givetvis är mycket dyrare. Du kan också ta en taxi eller en rickshaw om du vill resa kortare resor, dessa stannar du på gatorna, och priset diskuteras innan du åker med dessa.

  • Det finns 43 flygplatser i Nepal, störst är Tribhuvan internationella flygplats.
  • Tiggeri är utbrett i Nepal, på grund av fattigdom, mest bland barn, de flesta bor i Thamel.
  • Här hålls höga hastigheter i trafiken.
  • Vattnet är väldigt dåligt, bäst att köpa vatten på flaskor så du inte blir magsjuk.